Informacije

Kuća na stijenama

Kuća na stijenama

Obilazeći Costa Bravu, duž šarmantne Camí de Ronda, stižemo do zaštićenog prostora s nekoliko tradicionalnih kuća izgrađenih na stijenama. Jedan od njih, građevina između medijana od 200 četvornih metara prostire se na četiri kata koji se podudaraju sa stepenastim terenom obnovio je i modernizirao studio Nook Architects. "Porodica vlasnika tražila je jednostavnu i udobnu kuću koja bi omogućila neovisno korištenje u sporednim sobama, a ujedno i uobičajene i srodne namjene u glavnom otvorenom prostoru do najveće terase kuće", objasnili su arhitekti, koji su dodali : "Bilo je potrebno i prilagođavanje funkcionalnog programa, pretvaranje dijela sjenovite terase na drugom katu u novu sobu i dodavanje kupaonice na drugom i trećem katu."

Izvana je sve ostalo isto, obnovljeno, uz poštovanje estetike i lokalnih boja, fasada, krovova i terasa. Volumen unutrašnjosti se također nije mijenjao, ali distribucija je bila modificirana, povećavajući praznine i otvarajući svjetlosne svjetiljke kako bi se omogućilo više svjetla za ulazak i ugradnju stolarije koja se može potpuno otvoriti tako da nema prepreka prilikom razmišljanja o moru. Hidraulični pločnici, stolarija i drvene grede koje su se već nalazile u kući održavane su i kombinirane s novim materijalima poput drveta, betona, čelika i keramike koji, iako savremeni, dijele istu tremu od originalne konstrukcije. Završetak čine ovaj boravak funkcionalnim i udobnim namještajem dizajniranim da mjeri posebno za prostore.

"Rezultat rehabilitacije je kuća koja funkcionalno reagira na suvremene sheme, ali koja pokazuje svoje tradicionalno i mediteransko podrijetlo, gdje su prirodna i vizualna rasvjeta na izvrsnoj lokaciji glavni protagonisti koji je čine povlaštenom kućom." zaključak iz studije, zadovoljan radom. Nismo se mogli više složiti.

www.nookarchitects.com
Fotografije: Marcela Grassi

Oglašavanje - Pročitajte ispod pogleda na more

Na povlaštenom mjestu na Costa Bravi otkrivamo ovu porodičnu kuću koju je renovirao Nook Architects.

Otvorena vrata

Vanjska stolarija se može u potpunosti presavijati, otvarajući unutrašnjost krajoliku.

Dobro pokrivač u sjeni

Izvana, rolete i pergole sprječavaju prekomjerno sunčevo zračenje, omogućavajući optimalnu udobnost ljeti.

Funkcionalnost i udobnost

Porodica vlasnika željela je sačuvati čar kuće, ali učiniti je udobnijom, sa otvorenim zajedničkim prostorima.

Zadrži prošlost

Originalni hidraulični trotoari su poštovani.

Igra aviona

Arhitekti su otvorili praznine između prostorija kako bi dobili širinu, povezali nivoe i dobili više prirodnog svjetla.

Novi materijali

Uvedeni materijali imaju istu trezvenu vrijednost kao i postojeći.

Potkrovlje Custom

Mnogi su namještaj dizajnirani po mjeri da se iskoriste svjetlost i prostor.

Predsoblje Ključni element

Stubište, tretirano kao povezujuća nit između svih etaža, povezuje potkrovlje sa zajedničkim prostorima, sobama i izravnim pristupom plaži.

Odozgo

Drvene grede su ujedno i originalne kuće.

Gornji kat Glavna spavaća soba

Sa otvorenom kupaonicom i garderobom.

Zakon o transparentnosti

Staklo ograničava područje kupaonice, ali ostavlja svjetlost.

Druga spavaća soba

Uzglavlje ograničava područje oblačenja.

Mediteransko bijelo Pogled na more

Još jedna od spavaćih soba kuće.

Terasa u spavaćoj sobi Čista fasada

Fasada kuće obnovljena je poštujući postojeće i koristeći lokalne boje i stil.

Direktan pristup plaži Stan

Na ovom planu možemo vidjeti četiri nivoa kuće, koji se prilagođavaju klizavom stjenovitom terenu.

Stan Stan Stan


Video: Chorus Angelicus - Kuća na stijeni (Jun 2021).