Korisno

Dupleks sa trijemom i vrtom

Dupleks sa trijemom i vrtom

Jedna od prednosti nabavke a novo kućište Obično nije neophodno krenuti u dosadne reforme. Međutim, u slučaju ovog Barcelonskog dupleksa ta prednost je postala neugodnost, jer vlasnici nisu voljeli neke finiše koje je odabrala građevinska kompanija. Na primjer, oni bi više voljeli drveni pod umjesto ugrađene keramičke pločice.

Ali bilo im je jasno da je zamjena kolnika cijele kuće djelo od velikog značaja i trošak previsok. Zbog toga su otišli na dizajner interijera Mónica Pérez Santana, iz tvrtke Estudio Cometalledo, dati domu drugačiji zrak samo ukrasnim resursima. Podni problem riješen je tepisima koji su sakrili pločice i također vizualno ograničili svako okruženje. Ovo posljednje predstavljalo je ključnu funkciju, budući da je uređenje zajedničkih prostora Zasnovan je na stvaranju jedinstvenog dvostrukog prostora koji je pružao osjećaj prostranosti.

Iz hodnika prolazite, kroz zaliv bez vrata, do dnevnog boravka, a tik uz njega je blagovaonica. Kako bi se poboljšao kontinuitet, koristilo se vrlo efikasno rješenje: upotreba boje - u ovom slučaju narančaste - kao veze između tri okruženja. Dvorana sa lampom, presvlakom u dnevnom boravku i narančasto oslikanim stolicama u blagovaonici vizuelno ograničavaju ovaj zajednički prostor. Štoviše, ova boja se koristi i na jastučićima za trijem. Ovdje je dizajner interijera organizirao ugodan prostor za sjedenje s kaučem, foteljom i nekoliko stolova za kavu koji vam omogućuju uživanje u vrtu.

Monika Pérez Santana takođe se fokusirala na kuhinja. Kako je bila vrlo prostrana, u središtu je stvorena dnevna blagovaonica s dva spojena stola i nekoliko sklopivih stolica. Pored toga, građevinska firma je kuhinju prekrila bijelom pločicom i tonskom bojom. Iako je bilo jako svijetlo, bilo je pomalo hladno, pogotovo imajući u vidu da će to učiniti mnogo obiteljskog života.

Da bi bilo ugodnije, zid je obojen mekom taponom, a trpezarija je bila omeđena prostirkom. Potkrovlje - bez sumnje, velika atrakcija kuće - bilo je rezervirano za montažu na spavaća soba tip apartmana, sa kupatilom i terasom. Ponovo se boja koristila za pojačanje osjećaja jedinstva: u prostoru za odmor postavljen je tepih od sivog kokosovog vlakana, istog tona kojim su obojeni zidovi kupaonice. Što se tiče namještaja, ideja nije bila napuniti prostor obiljem predmeta.

Nisu željeli stvoriti monotono okruženje s dizajnom istog stila. Zbog toga su izabrani odabrani komadi različitog materijala. Poput klupe koja djeluje kao konzola u hodniku, željezni stolić za kavu ili sjedišta banana u dnevnoj sobi. Sugestivna kombinacija oblika i završetaka s kojima su postignuta originalna okruženja.

Oglašavanje - Nastavite čitati pod Salonskim pogledom

Dnevni boravak bio je ukrašen namještajem različitih stilova s ​​narančastom bojom kao vezom. Model kauča Habana, Pepe Peñalver. Jastuci, iz kompanije Sleeping Company. Cometalledo Studio: stolica od banane, pegla i stolić. BSB tepih.

Glavna spavaća soba

U glavnoj spavaćoj sobi uzglavlje je bilo tapecirano neutralnom tkaninom, a noćni ormarići birani u bež boji. Da biste iskoristili bolju prednost potporne površine, umesto stolnih lampi bili su učvršćeni zidni nosači. Tkanina za uzglavlje, Pepe Peñalver. Noćni ormarići u studiju Cometalledo. Prekrivač od kompanije Sleeping Company.

Glavna spavaća soba

Na jednom od zidova glavne spavaće sobe izrađeni su ugradbeni ormarići s lakiranim DM vratima i vrlo jednostavnim ručkama. Bijeli premaz, u skladu sa zidnom bojom, olakšava da se fronte bolje integriraju i ostanu neprimjećene.

Prostor za sjedenje

Dva topla tona, narančasta i crvena, predstavljaju ukras kao poveznicu u svim sobama ove kuće. STAN>

Pogled na dvoranu

U hodniku je umjesto konzole postavljena stara banka. Povrh svega toga postavljeni su dodaci modernog stila koji proizvode atraktivan kontrast starom drvu. Cometalledo Studio: klupa, postolje za lampe i crveni ekran. Tapacirana klupa je porodično naslijeđe.

Prostor za jelo

Ideja je bila stvoriti otvorene prostore, bez pregrada ili vrata koji su vizualno razdvojili okruženja. Stoga iz hodnika kroz dnevnu sobu ulazi u dnevnu sobu.

Kuhinja

Kuhinja je bila opremljena visokim i niskim modulima u drvenoj izvedbi. Izabrana je kapuljača za izvlačenje da bi se olakšao sastav i da se okolina nije toliko napunila. U zoni za kuhanje zid je obložen stropom kako bi se zaštitio od mrlja.

Kuhinja

Njegove velike dimenzije omogućile su organiziranje dnevne blagovaonice s dva stara stola od bora i nekoliko sklopivih stolica.

Kuhinja

Zona za kuhanje ima reflektor koji osvjetljava ploču i radnu površinu za kuhanje bez opasnosti od opekotina ili nezgoda. To je fluorescentno sredstvo koje je fiksirano ispod visokih ormara i kojim se upravlja prekidačem smještenim na zidu. Pribor, Habitat.

Kupatilo

U kupaonici je sudoper bio ugrađen u mramorni pult. Kada ga letite, ispod ima mjesta za postavljanje korpe za pranje rublja i stolice.

Trijem i vrt

Izvana je bilo organizirano sjedeće mjesto na otvorenom. U dobrom vremenu, prozori se drže otvorenima tako da se dnevni boravak vizualno prostire na vrt. Krovni krov štiti namještaj zaštićen od kiše. Kettalni namještaj. Jastuci, iz kompanije Sleeping Company.

Nacrti

Vrlo uspješna kombinacija za moderne kuhinje: nehrđajući čelik, drvo i dodaci u intenzivnim tonovima. Iz Bruguer Mix-a: FN.02.67, E4.30.75 i C8.45.55.