Komentari

Stan od 32 m2 u potpunosti iskorišten

Stan od 32 m2 u potpunosti iskorišten

Kinesko društvo se mijenja. Koncept nekoliko generacija iste porodice koji žive pod istim krovom ostavlja se iza sebe i mladi ljudi postaju neovisni prije svojih roditelja, suočavajući se s problemom da ne pronađu smještaj koji bi odgovarao njihovim potrebama. Tako se dogodilo i paru koji je u Hong Kongu kupio stan od 32 četvorna metra predviđen za obitelj i podijeljen u nekoliko soba.

Studija JAAK priskočila mu je u pomoć i odlučila se suočiti s reformom kojom će postići dom svojih snova. Prvi korak je bio srušiti sve particije, ostavljajući dvostruki prostor. Zatim su nastavili dizajnirati nekoliko drvenog namještaja jer su razgraničili različite prostorije i poslužili kao stol, ormarići, police, namještaj za televiziju i mjesto za skrivanje uređaja.

Kroz pod su koristili isto drvo tako da je konačni proizvod bio što čistiji, a prostor vizualno širi. Stvorili su hodnik kojim su omogućili pristup spavaćoj sobi angažman, vanjski prostor sličan trijemovima koji se mogu vidjeti u tradicionalnim japanskim konstrukcijama, a koji služi za povećanje svjetlosti i kao mjesto za odmor zahvaljujući širokim šupljinama prozora koji se mogu koristiti kao klupe. Rezultat? Malo, ali vrlo funkcionalno stanište, prilagođeno potrebama svojih vlasnika i njihovog proračuna.

www.jaak.co

Oglašavanje - Nastavite čitati ispod Apartman za dvoje

Ovaj stan od 32 m2 u Hong Kongu podijeljen je u nekoliko prostorija, što ga čini klaustrofobičnim. Studio JAAK srušio je svoju unutrašnjost kako bi otvorio prostore i počeo ispočetka.

Custom

Studio JAAK dizajnirao je nekoliko drvenih namještaja kako bi odvojio prostorije i zadovoljio potrebe bračnog para.

Primenjeni dečaci

U ovom prednjem dijelu ormara rezerviran je prostor koji služi kao radni stol i vizualno komunicira sa sobom. Zavjesa omogućava intimnost u oba prostora ako je potrebno.

Veliki kapacitet

Umjesto pregrada postavili su ormare, dajući podu puno prostora za odlaganje.

Imaju drvo

Koristili su isto drvo u cijelom stanu tako da je rezultat bio vrlo čist i vizualno se proširio. Ova drvena fronta sadrži dva ormara i iznenađenje ...

Skrivena kupaonica

Vrata koja pružaju pristup kupaonici su kamuflirana.

Znati kako iskoristiti prednost

Kupatilo male veličine u potpunosti je iskorišteno.

Sve se uklapa

Gornji dio ormana korišten je za postavljanje kutija.

Mnogo radite s malo

Vlasnički par imao je tijesan proračun za reformu. Drveni ormarići bili su dobar izvor koji mu je odgovarao.

Minimalistička kuhinja

Kuhinja je u kuhinji i ima ormar u obliku slova U i ovu prednju stranu.

Uđite s dobrom nogom

Pogled na stan sa ulaza.

Sve povezano

U pozadini kuhinja i, u prvom planu, blagovaonica.

Minimalna umetnost

Umetnost je naručena studiju za grafički dizajn koji je stvorio seriju printova inspirisanih četiri filma: Apolon 13, Kontakt, Interstellar i 2001: Svemirska odiseja.

Dnevna soba

Dnevni prostor je ispred blagovaonice.

Ponovljena tradicija

Dizajneri su željeli stvoriti koridor na način angažman Japanci s tim ormarima koji zauzvrat dijele spavaću sobu od ostatka kuće.

Ugao za čitanje

Otvori za prozore bili su toliko duboki da se mogu koristiti kao klupe.

Unutrašnji prozor

Pogled na kuhinju iz spavaće sobe. Krevet je bio dizajniran tako da se ispod njega postavi prostor za odlaganje.

Prije

Tlocrt od 32m2 prije reforme, podijeljen na kuhinju, dnevni boravak, kupatilo i dvije spavaće sobe.

Posle

Stan nakon reforme. Možete vidjeti kako su uklonjeni pregradni zidovi i prilagođeni ormarići sa funkcijama koje svaki ima.