Komentari

Prije i poslije: dobro korišten stan

Prije i poslije: dobro korišten stan

Amos Goldreich Arquitectura potpisuje projekt refomre ovog stana od 60 m², smještenog u Londonu, koji je reorganizirao prostor kako bi poboljšao njegovu distribuciju i na taj način iskoristio količinu prirodne svjetlosti koju dobija. Kuhinja je sada integrirana u dnevnu sobu i ima horizontalni stakleni prozor koji povezuje okoliš s prolazom.

Jedna od soba, najmanja, dobila je nekoliko metara i prirodnu svetlost. Takođe je stvoreno novo kupatilo. Prilagođena stolarska rješenja pomogla su da se postigne konačni učinak i steknu prostor za odlaganje s garderobom u glavnoj spavaćoj sobi ili komodom u dnevnoj sobi. Ono što je prije renoviranja bilo zidni ormar, sada je toalet za goste. Kako originalno!

Što se tiče boja, meke boje su odabrane kako bi umnožile svjetlost i vizualno proširile prostor. Namještaj unosi boju, kao i dodaci, koji prostorima dodaju volumen i usmjeravaju pažnju na dekoraciju.

Amos Goldreich, direktor studija arhitekture, od tada se nije ustručavao opisati reformu kao "spektakularnu" "Rekonfigurira dizajn tako da omogući osjećaj neprekidnog kretanja kroz različite prostore."

www.agarchitecture.net

Oglašavanje - Nastavite čitati ispod Blagovaonice

Arhitektonski studio Amos Goldreich Architecture bio je odgovoran za transformaciju starog londonskog stana u ovaj dragulj, pun svjetla. U projektu dnevni boravak dijeli prostor. Blagovaonica se nalazi ispred prozora kao vidikovac.

Integrisana kuhinja

Kuhinja se sada otvara kroz vrata bez vrata. Pored nje još jedna vrata kroz koja se ulazi u ovaj prostor i otkrivaju ostatak kuće. Bijela je glavna uloga u podnim oblogama, zidovima i plafonima dok namještaj postavlja boju. Sa lijeve strane možete vidjeti maxi bočnu ploču s kojom se nalaze audiovizuelci.

Detalji o blagovaonici

Slatke zavjese kontroliraju količinu svjetlosti koju soba prima. Namještaj za trpezariju izabran je sav od drveta.

Custom

U pozadini se vidi bočna ormarica koja podržava blagovaonicu i bivanje. Koristi se za pohranjivanje pribora i postavljanje audiovizualnih materijala ispred televizije. To je prilagođeni dizajn.

Prolazna zona

Hodnik koji povezuje ulaz sa dnevnom sobom pridružuje se kuhinji. Na toj se pregradi otvara prozor s prozračnim staklenim držačem koji vizualno povezuje kuhinju i daje osjećaj otvorenosti u prostoru, u principu mračnom i uskom.

Radni kutak

Pored kuhinjskih vrata i integriranog u dnevni boravak, stvoren je prilagođeni radni kutak u zidnom otvoru. Organizirano je sa radnom površinom kao stolom i nekoliko polica.

Kuhinja

Kuhinjski namještaj odlikuje se potpuno bijelom, u jednostavnoj i minimalističkoj liniji u glatkom i ručke. Ispred prozora sudoper. Raspodjela u obliku slova L ostavlja ploču ispred otvora kroz koji se ulazi.

Prostor je profitabilan s niskim i visokim namještajem.

Spavaća soba

Bijela ostaje referentna boja. Posteljina postavlja boju. Noćni stočić riješen je dizajnom mini i flown po mjeri.

Ormar

Ormar, sa prednjim ogledalom, skriva a ormar tip odevanja.

Mini sudoper

Da bi prostor bio profitabilan, u WC-u sudoper zauzima mini prostor u uglu. To je leteći dizajn koji se integrira u zid, potpuno bijele boje.

Kupatilo

Glavna kupaonica ima mramorne prekrivače, prednji umivaonik s namještajem za odlaganje te kadom i tušem. U gornjem dijelu zida ostakljena uvala kroz koju prirodno svjetlo prodire u ovo okruženje.

Detalj u kadi

Detalj o kadi s malom nišom za postavljanje gelova i sapuna i kontrola na zid.

Prije reforme

Prije nego što je arhitektonski studio ušao u ovu kuću, pod je bio taman, ukrašen i izgledao je vrlo drugačije od dizajna koji sada izgleda.

Prostor za sjedenje

Na ovom zidu je sada otvor kroz koji se ulazi u kuhinju.

Kuhinja

Pre nego što se nađe na drugom mestu.

Spavaća soba

Uz klasičan i znatno tamniji ukras.

Ormar

Detalj ormara za spavaću sobu prije reforme.

Zastarelo kupatilo

Ovo je bilo glavno kupatilo pre obnove.