Komentari

Garaža pretvorena u potkrovlje veličine 52 m²

Garaža pretvorena u potkrovlje veličine 52 m²

Teško je to zamisliti mala garaža, površine oko 52 m2, može postati tako ugodan stan I ugodno poput ovoga. Arhitekti ovog proizvoda Arhitekti Miguel Ángel Santa Ibáñez i Rafael Tejedor - u studiju ReHabitar Gestión - koji su za izvršavanje svog projekta prvo što su napravili srušili sve pregrade sve dok nisu imali potpuno otvoren prostor. Sljedeći korak se sastojao od Zidovi i stropovi od gips kartona. Ovo rješenje, osim što je ugodnije i brže od tradicionalnog sjeckanja i malterisanja, pruža veću toplotnu i zvučnu izolaciju, i savršen je za skrivanje novih vodovodnih i strujnih instalacija. Glavni cilj je bio postizanje svijetlih i svijetlih okruženja. Zbog toga su prilikom reorganizacije prostora podigli samo potrebne pregrade za stvaranje male dvorane i garderobe - prostorije zatvorene od pocinčana čelična vrata- i dati privatnost glavnoj spavaćoj sobi.

Jedna od najvažnijih arhitektonskih odluka bila je postavljanje u udubinu koja je nekada zauzimala ulazna vrata u garažu a popločani zid pokriven čeličnom mrežom. Pored toga, kao mjera sigurnosti i sticanja privatnosti i privatnosti, napravljena je mala galerija, zatvorena aluminijumskim zastakljenjem, koje daje profinjenu i egzotičnu orijentalnu estetiku kući. Pod je bio prekriven plutajućim podovima, a zidovi su obojeni u bijelo; osim u kuhinji, gdje se boja od škriljevca kombinirala sa mješavinom najlonske mreže i gumene boje.

Što se tiče dekoracije, prevladava mlad i moderan stil, s namještajem jednostavnih linija i kožna presvlaka u trendi bojama. Zahvaljujući kombinaciji crvenih i neutralnih tonova kako u namještaju tako i u detaljima i dodacima, istovremeno su postignuti vrlo dinamični prostori i intenzivan ali uravnotežen efekt. Osim toga, slijedeći istu ukrasnu liniju u cijeloj kući, postignut je vizualni kontinuitet koji pojačava osjećaj prostranosti. Takođe je proučavana distribucija namještaja kako bi bila funkcionalna i kako bi bolje iskoristila prostor. Spavaća soba je primjer kako iskoristiti dostupne brojile bez žrtvovanja ugodnog okruženja; krevet, s oprugom kutije i madracem tvrtke Flex, obložen je niskim noćnim ormarićima, i uzglavlje je zamijenjeno pejzažnom slikom.

Oglašavanje - Nastavite čitati ispod svijetle dnevne sobe

Umjesto sadašnjeg zida od trotoara, prije radova u tom prostoru bila su ulazna vrata u garažu. Da bi se osigurala pravilna ventilacija kuće, zid ne doseže strop, već je obložen čeličnom mrežom koja omogućava cirkulaciju zraka. Sofa, stolić za kavu, stolica i šifon. Sve od Domusa. Lampe, od Ideas Luz.

Tokom reforme Prostor za biljke

Između zida trotoara i dnevnog boravka napravljena je galerija. Ovo je zatvoreno aluminijskom strukturom i kristalima Climalit, koji garantuju veću toplotnu i zvučnu izolaciju. Zatim je podignuta pregrada Pladur.

Zona prijemnika

Pogled na dnevni boravak sa staklenim kućištem u pozadini. Kako bi ovo okruženje bilo nezavisno od ulaza u kuću, stvorena je mala dvorana s pregradom Pladur. Pod cijele kuće bio je prekriven plutajućim podovima. Komplementi su iz Domusa, LaDeca i Mynimo.

Tokom reforme Pregrade i zidovi

Nova distribucija kuće postignuta je postavljanjem Pladur pregrada koje ne dosežu plafon; Na ovaj način prirodno svjetlo stiže do svakog ugla.

Funkcionalna kuhinja

Pladur struktura djelomično zatvara kuhinju. Na poluotoku je bio mali trpezarijski prostor koji dijeli prostor s dnevnim boravkom. Stol i stolice, od Domusa. Uređaji su iz Fagora.

Tokom reforme

Kuhinja je bila raspoređena u obliku slova U. Umivaonik je bio smješten ispod prozora kako bi iskoristio ulaz svjetla; Zatim je postavljena ploča za ploču i, kao zatvarač, radni prostor, countertop s niskim namještajem.

Zid od škriljevca

Pregrada Pladura, s tri komada pločnika, odvaja glavnu spavaću sobu od kuhinje. Ova strana pregrade bila je prekrivena bojom od škriljevca.

Spavaća soba

Njegov ukras nastojao je da ne zasiti prostor. Stoga je postavljen samo potreban namještaj i umjesto uzglavlja obložen je pejzažni list.

Pogled na dnevnu sobu iz spavaće sobe

Da bi stekao vizuelnu amplitudu i blistavost, odustao je od postavljanja vrata; dvije kutne particije djelomično neovisne o okruženju.

Rješenja za malo kupatilo

U kupaonici je sudoper postavljen na ispuhani drveni pult. Da biste vizuelno proširili prostor, postavljen je veliki mjesec bez okvira. Tuš je zatvoren prozirnim staklenim vratima. Kommentari, Domus, La Oca i MDM.

Plan potkrovlja

Da bi kuća bila u toku, korištene su boje sa jasnom osnovom i animirane s detaljima od čelika i crvenim dodirima.