Ostalo

Lokal pretvoren u dom

Lokal pretvoren u dom

Marta i Jordi bili su oduševljeni životom u Sarrià, kvartu toliko tihom da izgleda kao grad unutar Barselone, sa ulicama i malim trgovima, mnogim zelenim površinama i modernističkim zgradama. Zbog toga, kad su htjeli pronaći kuću u kojoj će se trajno naseljavati sa svoje dvije kćeri, ideja da gledaju vani nije im pala na pamet. Među imanjima koja su posjetili jedan je posebno privukao njihovu pažnju, ali pokrenuo je veliku sumnju kada bi znali da li mogu tamo živjeti. Predmetni posjed bio je poslovni prostor od 150 četvornih metara u kojem se nalazila trgovina slatkišima i u dosta lošem je stanju.

Kako bi pojasnili svoje ideje, odlučili su otići na studiju NDR-a i pitati ih o održivosti projekta. Ovi stručnjaci za reforme dali su tako dobar prijedlog da su odmah kupili mjesto da dođu do posla. Da bi im to prilagodili, prvo što su učinili je srušiti sve što se moglo srušiti. U tom su procesu uklanjanjem krova prepreke otkrili prekrasne svodove koji su ostali skriveni i u kojima se žele, ne samo integrirati, već i postati protagonisti rezultata.

I namještaj i obrade su jednostavni i prirodni. Oni naglašavaju (iz trezvenosti) drvo, bijelu boju i ravne linije komada izrađenih po mjeri ili nordijskog stila. Novi prostori su otvoreni i fluidni, povezani pomoću kliznih vrata ambalaže. S vanjske strane drvo također daje izgled, tvoreći popločani dio na nekoliko visina koji štedi veliku postojeću padinu. Vidjevši rezultat, niko ne bi rekao da ova kuća prije nije bila takva.

www.grupdereformes.com

Ostali prostori pretvoreni u kuće:

- Zdravo, uredu. Pozdrav kući

- Stara uljarica koja je danas seoska kuća

- Pretvorena kućna kancelarija

- Obnovljena staja sa pogledom na dolinu

Oglašavanje - Nastavite čitati pod Komercijalnom prošlošću

Ovaj stan od 150 kvadrata u naselju Sarrià, nekada je bio prodavaonica slatkiša. Studija NDR-a napravila je ovu promjenu.

Nova upotreba

Pogled na dnevnu sobu s poda.

Otvoreni prostori

Dnevni boravak, blagovaonica i kuhinja dijele isti prostor.

Jednostavnost

Ravne linije, bijele i drvene.

Kuhinja

Sila služi za ograničavanje kuhinje i stvaranje trpezarijskog prostora sa šankom.

Pronalaženje

Pri uklanjanju zapreke sa plafona otkrili su neke svode koje su integrirali u projekt.

Više drveta

Ugradili su klizna drvena vrata.

Soba

Sa bijelim ormarima i prilagođenim uzglavljem.

Kupatilo

Takođe u beloj boji i sa drvenim ormarićem.

Izlaz Galerija

Stvoren je kutak za čitanje.

Izbeljivači

Eksterijer je imao veliki nagib, tako da je stvoreno drveno postolje da ga spasi i iskoristi prostor.


Video: Pretvorili smo poslovni prostor u stan (Jun 2021).