Informacije

Garaža pretvorena u trenutni i nordijski potkrovlje

Garaža pretvorena u trenutni i nordijski potkrovlje

Danas vidim ovo potkrovlje koja se nalazi u zgradi Barselone početkom dvadesetog veka, Teško je povjerovati da su se godinama na njegovim zidovima nalazili samo automobili, dijelovi modela i pribor. Studija koja je postigla ovu uspješnu preobrazbu bila je SIRËE, na čelu projekta je dizajnerka interijera Desirée García Paredes, koja priznaje da kad joj se ponudila mogućnost preobrazbe ove stare garaže ni na trenutak nije oklijevala: "prostor je bio savršen za dobrodošli svog dinamičnog, mladog i modernog vlasnika. " No, iako uvjeti ovog staništa nisu bili kompatibilni sa životom, njegova industrijska suština imala je puno šarma i jedan od glavnih ciljeva bio je očuvanje.

Mjesto je imalo osebujni trokutasti kat od 60m2 koji je studio riješio postavljanjem dvije sobe u uglovima: u jednoj, kupaonici, a u drugoj svlačionici. Ostatak otvorenog prostora distribuira se zahvaljujući drvenom modulu koji također uspijeva umnožiti kvadratne metre. Unutra je ulaz sa ormarom za pohranu kaputa. Upravo nasuprot tome, kuhinja koja zadržava jedan od izloženih zidova od opeke i stari radni sto koji je pronađen u garaži. Pri skretanju vidimo stubište koje ispod nje sadrži policu za knjige i koja vodi do gornjeg dijela gdje je spavaća soba.

Kako bi se sačuvao šarm prošlosti, materijali koji su korišteni tokom reforme "izabrani su tako da se bilo koji od njih mogao upotrijebiti u vrijeme kad je zgrada izgrađena", objašnjava Desirée. Među njima je i hidraulička pločica, koja kuhinjski prostor definira kao ukrasni tepih; Makael mramor ili prugasto drvo. Da bi objedinili prostore, svi zidovi i stropovi obojeni su bijelom bojom. Sentimentalni dio pružaju komadi ukrasa iz porodice vlasnika koji su se kombinirali s mnogim biljkama kako bi se u njega vratili vrtovi koji okružuju kuću.

www.siree.es

Oglašavanje - Nastavite čitati ispod Znanje se odvija

Stubište koje vodi do gornjeg kata modula, u kojem se nalazi spavaća soba, korišćeno je za postavljanje police za knjige s dnevnim boravkom.

Porodična sećanja

Većina komada ukrasa potiče iz porodice vlasnika, pa u svakom kutku možemo primijetiti sentimentalne dodire za nju.

Ima drvo

Ovaj drveni modul dizajnirao je studio DIRËE za raspodjelu prostora. Ispod nje vidimo ulaz sa ormarom iznutra.

Pridružite se i osvojite

Zidovi i plafoni obojeni su bijelom bojom kako bi objedinio cijeli prostor.

Mračna prošlost

Ovo potkrovlje Barselone veličine 60 m2 bilo je decenijama garaža. Danas je otvoren, moderan i vrlo ugodan dom.

Ulaz

Pri ulasku vidimo s desne strane ormar za vješanje kaputa i spremanja cipela, a ispred kuhinje.

Rekonverzija

Na kuhinjskom otoku radni je stol koji je bio u staroj garaži i restauriran je skupljajući drva kako bi mu dao stari izgled.

Razdvojite prostore

U kuhinji, tepih s hidrauličnim pločicama ograničava prostor, a koncept drži otvorenim.

Iz druge ere

Za održavanje dijaloga s njim korišten je materijal koji je mogao biti korišten u izgradnji izvorne zgrade, poput Macael mramora za kuhinjski pult.

Brick viđen

Ostavljen je zid sa originalnom viđenom opekom. Ispod nje se nalazi svlačionica, sa zidom od pola visine, kako se ne bi izgubila širina prostora.

Komforna zona

Pogled na prostor koji dijele dnevni boravak i blagovaonica.

Blagovaonica

Blagovaonica pored zida da zauzme manje prostora.

Iskoristite visinu

Jedan od rijetkih zidova poda je onaj kupaonice, koji je ostavljen na srednjoj visini, kako se ne bi izgubio osjećaj prostranosti. Na ovoj sobi je potkrovlje koje služi za odlaganje.

Kupatilo

Da bi se ovaj prostor, pomalo mali, činio većim, korišćena je slomljena prazna pločica malog formata.

Kupatilo

Stavili su i poneke mesingane detalje kako bi stvorili pažljiviju i osobniju atmosferu.

Kupatilo

Na podu je korištena hidraulična pločica u plavim tonovima, a na zidovima je pored bijelih pločica korištena i bijela boja koja se može prati na bazi vinilne emulzije.

Kupatilo

Kupatilo se nalazilo na jednom od vrhova trokutastog tlocrta kako bi ga iskoristili.

Prije

Godinama je ovo potkrovlje ugostilo automobile, dijelove modela i pribor.

Prije

Iako se činilo nemogućim pretvoriti ovu garažu u stan, dizajner interijera Desirée García Paredes vidio je da je "prostor savršen za smještaj njegovog dinamičnog, mladog i modernog vlasnika."

Prije

Ova stara tablica slike je ta koja je obnovljena da bi je koristili kao otok u kuhinji.

Prije

Visina stropova bila je jedna od glavnih atrakcija ove stare garaže.

Prije

Ovo je bilo kupatilo prije reforme