Ostalo

Noć i dan: renoviran stan u Barseloni

Noć i dan: renoviran stan u Barseloni

Kada su novi vlasnici ovog stana u Barceloni sjeli s dizajnerom interijera Adelom Cabré da predlože reformu, bilo im je jasno da bi radije bez sobe imali veće prostore. 120 četvornih metara kuće, s pogledom na Montjüic i Tibidabo, bilo je podijeljeno u tri sobe, dvije kupaonice, kuhinju, blagovaonicu i dnevni boravak, a sve su za njih neovisne i ne baš funkcionalne, par bez djece. Među popisima želja što su htjeli / trebali svom domu su spavaća soba s kupaonicom i svlačionicom s kupaonicom, mala spavaća soba za goste i veliki zajednički prostor s kuhinjom, blagovaonicom i dnevnim boravkom.

"Ideja je bila imati dovoljno prostora da u potpunosti uživate i ne izgubite stanovanje u mrtvim zonama", objašnjava Cabré, koji je nacrtao novi kat podijelivši kuću na dva područja, jedan dan i jednu noć, odvojena dugim hodnikom. Proširite jednu od spavaćih soba između susedne kupaonice i hodnika, oboje je povećajte i učinite prostor za garderobu kao garderobu. Objedinjavanjem dnevnog boravka, blagovaonice i kuhinje u istom prostoru proširio je granice spavaće sobe za goste i toaleta te uljudno proširio unutrašnjost. U paleti materijala i boja prednjače topli i prirodni tonovi i dorade, poput sive i raspona zemlje, drveta i kamena. Većina namještaja izrađena je po mjeri kako bi se savršeno prilagodila prostorima kuće i, što je najvažnije, njenim stanovnicima.

www.adelacabre.com
Fotografije: Mireia Rodríguez

Možda će vas takođe zanimati:

- Pod s klasičnim drvetom

- Renoviran stan da bi se dobila svjetlost

- Reformiran da uspije: ovaj stan je topao i poznat

Oglašavanje - Nastavite čitati pod Novim životom

Dizajner enterijera Adela Cabré potpisuje reformu ovog stana od 120 četvornih metara koji se nalazi na Gran Vía de les Cortes Catalanes, u Barceloni.

Manje je više

Vlasnici, par bez djece, željeli su bez nekih prostorija kako bi imali prostranije prostore.

Dan i noć

Projekt je podijeljen u dvije zone: onu noću, gdje se nalazi velika spavaća soba s vlastitom kupaonicom i svlačionicom-radnom sobom, te dnevnu zonu, gdje se nalazi dnevni boravak s integriranom kuhinjom.

Materijali

Naglašava posebno hrastovo drvo, jasnog nijansi.

Srušite barijere

Uklanjanje zida iz hodnika koji komunicira sa prostorijom, hodnik je vizualno integriran i favorizirana je fluidnost između prostora.

Divizija

Pogled na dnevni boravak-blagovaonicu-kuhinju, s odvojenim prostorima zahvaljujući zidu od pola visine.

Crno-belo

U kuhinji su se odlučili za bijeli gotov namještaj i magnetizirani crni zid.

Blagovaonica

Sa drvenim stolom i stolicama.

Prostor iskorišten

Za ugradnju police za knjige uz blagovaonicu iskorišteno je udubljenje.

Detalji o policama Crna je crna

Zid je obojen crno, unoseći dubinu i osobnost u prostor.

Nexus

Dug hodnik povezuje područje danju i noću.

Klizna vrata između kupaonice i garderobe

Kupatilo s lijeve strane ima velika klizna vrata zbog kojih se ona spajaju s garderobom. Iza bijelih vrata nalazimo toaletni prostor.

Dobijte prostor

Jedna od spavaćih soba uklonjena je, a njen prostor bio je raspoređen između kupatila i hodnika, jer je mogao instalirati ormare i stvoriti garderobu.

Custom

Ormarići su izrađeni po mjeri, u potpunosti iskorištavajući prostor.

Kupatilo

S drvenim namještajem i kamenim sudoperom.

Spavaća soba

Ima predsoblje koje služi kao garderoba i radna soba.

Prikazi

Iz spavaće sobe se vidi Tibidabo, a iz dnevne sobe Montjüic.

Ljubazni toalet

Izabrana je okrugla okrugla crna porculanska pločica koja daje kontrast.

Prije i poslije

Planovi prije i nakon podne reforme.


Video: NOĆ i DAN Priča za laku noć (Decembar 2021).