Komentari

Smještaj i studiranje na periferiji

Smještaj i studiranje na periferiji

Arhitektura tradicionalnih domova nije odgovarala idejama para arhitekata koje je osnovao Ángela Díaz i Jaime Sánchez, za koga je vizuelna komunikacija svih prostora u kući osnovna smjernica. Pored toga, tražili su i dom u kojem bi mogli smjestiti i svoj arhitektonski studio.

Najpraktičnije, ekonomičnije i najprivlačnije rješenje bilo je izgraditi kuća prilagođena prirodi, tik uz Madrid. Na taj su način istovremeno postigli nekoliko ciljeva: živjeti na selu, raditi kod kuće i dizajnirati ga po vašoj želji i prema vašim potrebama. Rezultat, na koji je utjecalo i veličanstveno okruženje, spektakularan je: kubična i avangardna struktura, sa ravnim linijama, što iznenađuje upravo zbog svoje jednostavnosti. Novoizgrađena, prostrana i svijetla kuća koja, iako se može činiti visokim troškovima, ne premašuje proračun konvencionalne kućice. To se dijelom odnosi na izbor materijala, dobrog kvaliteta, ali bez da su luksuzni. Lokacija odgovarajućeg zemljišta bila je najvažnija; Na kraju su se odlučili za zemljište okruženo selom i koje se nalazi na sjeveru Madrida.

Oboje zaljubljenici u dizajn i prirodu, znali su kako da ih integriraju u isti prostor projektujući solidan dom, ali opremljen ogromnim prozorima koji su im dopuštali da idu dalje izvan zidova. Takođe postigli su privatnost za svoj vrt i veliki bazen koji je okruživao zgradu zida visine pola koji ih, s obzirom na povišenu lokaciju kuće, odvaja od znatiželjnih očiju, ali ne i od pejzaža. Unutrašnjost je bila raspoređena u dvije visine i podrum - mjesto gdje se nalazi studija -, priopćeno širokim središnjim stubištem s kojeg je okružen jedini zid kuće, koji služi kao osnova za ormar u spavaćoj sobi i mala polica za knjige. Ovaj predmet bio je obojen u tamno sivu Da bi se još više istaknuo.

Ostatak elemenata za razdvajanje je oskudan i kristalni, sa ciljem stvaranja fluidne komunikacije između svih prostorija; ideju koja je pojačana bez prolaznih vrata. Što se tiče boja, bijela na stropovima i zidovima, kao resurs za pojačavanje svjetlosti, osim u osi stubišta koji je bio obojen sivim olovom baš poput fasade. U prizemlju je postavljena vrlo otporna keramička galanterija jer je ovaj prostor u izravnom kontaktu s vanjskim dijelom. Na prvom spratu, gdje su spavaća soba i kupatilo, jer je prometa manje, postavljena je kompaktna siva pločica od kamena. Dekoracija je zasnovana na neutralnim tonovima, ali ima topao dodir biljnih vlakana.

Oglašavanje - Nastavite čitati izvan kuće

Zgrada ima oblik kocke sa prozorima na fasadi; stražnja oblast komunicira s bazenom. Da bismo je slikali, odabran je sivi olov koji se ističe po zelenoj boji okolnog krajolika.

Vrt sa bazenom

Napolju je sagrađen bazen ujednačen sa zidom. Ističe originalni premaz odabran za poda ovog područja, jer su to tradicionalne cigle postavljene po ivici. Ležaljka od tikovine je iz Ikee.

Dvorana sa potkrovljem

Pogled na dnevni boravak, na kojem se vidi zastakljeni potkrovlje u kojem se nalazila spavaća soba. Dnevni boravak bio je ukrašen osnovnim namještajem. Oko obnovljenog stola postavljeni su kožni kauč iz Ikee i fotelja Wassily, koju je dizajnirao Marcel Breuer. Na zidu se ističe originalna kompozicija Luza Ángela Lizarasa koja se sastoji od nekoliko slika koje pričaju priču. Vaze i jastuci iz Habitata.

Uzmi merdevine

Zbog nedostatka pregrada u kući, stubišni zid korišten je za pronalaženje ugrađene garderobe i police za knjige.

Naručite u salonu

Na jedinom pregradi kuće, obojanoj u tamno sivu, bilo je nekoliko otvora koji služe kao polica. Umjesto polica bile su postavljene klupe od tikovine koje su nabavljene u Ikei.

Kuhinja s otokom

Kuhinjski radni prostor dizajnirali su vlasnici, koji su odlučili locirati središnji otok kako bi vizualno odvojili blagovaonicu. Ormarići su bili od prirodnog bukovog drveta.

Ured

Kuhinja je dizajnirana tako da uključuje trpezariju kapaciteta šest osoba. Drveni stol je od Ikee, a stolice su klasičnog Jacobsenova dizajna. Veliki prozori ovog područja odjeveni su roletama od letvica kako bi umanjili svjetlost.

Distributer i merdevine

Jedan od zidova prvog sprata zamijenjen je staklenom pregradom. Tako prostori vizualno komuniciraju, ali je spavaća soba izolirana od buke prizemlja.

Ugradbeni ormar

U spavaćoj sobi ugrađen je ugradbeni ormar od poda do plafona i vrlo jednostavnim linijama. Za toplu notu zaduženi su tepih od biljnih vlakana i posteljina, podstavljena i u preplanulim tonovima, od Texture. Habitat lampica. Slika slikara Fredi Marquesa.

Siva i bijela kupaonica

Kupatilo je u potpunosti uređeno u bijeloj i tamno sivoj boji. Vrlo upečatljiv i atraktivan kontrast postignut je kompaktnim keramičkim i bijelim sanitarijama. Stol i ormar za umivaonik također su odabrani u bijeloj boji. Ručnici su, u tonu, teksture s potpisom.

PLAN KUĆE

Boje enterijera. Ako želite sebi pružiti luksuz odabira svijetlog namještaja, kombinirajte ih s oblogama u pretrpljenim bojama. Predlažemo ovu mješavinu: krema 586; 510 kože i 510 plavkasto sive boje; od Titana.


Video: Savjetovališni centar Sveučilišta u Rijeci (Decembar 2021).