Informacije

Bijeli i nekonvencionalni mini stan

Bijeli i nekonvencionalni mini stan

Anders Bergstedt

Dragi čitaoci:

Prije nego što uđete na fasadu od opeke i kamena, popnite se njenim drvenim stepenicama i pređite na vrata ovaj mini stan smješten kratka šetnja od tvrđave Skasen Kronan, jedno od najpopularnijih turističkih mjesta u Geteborgu, Preporučujemo da ostavite iza sebe sve konvencije o smještaju, jer stanište koje danas posjetimo nije poput ostalih. Nije to zato što, zadržavajući netaknut šarm prošlosti, ima sve blagodati sadašnjosti. Jer iako nema mnogo četvornih metara (tačnije 44), nije mali i skladišni prostor ne nedostaje. Jer u svoje dvije sobe mogu se smjestiti više aktivnosti.

Zgradu je 1899. sagradio arhitekta Hans Hedlund za smještaj porodica željezničkih radnika. Desetljećima su njeni stanovnici provodili reforme kako bi prilagodili svoje domove novim zbivanjima, ali bez značajnih izmjena u svojoj fizionomiji, čime su je zaradili povijesnom zgradom 2005. godine, s posljedičnom zakonskom zaštitom.

Ulaskom u ovaj stan (dostupan za kupnju ili iznajmljivanje preko agencije Alvhem) nalazimo hodnik sa velikim ugradbenim ormarom i, ispred, potpuno kupatilo. S desne strane dobivamo sobu s velikim prozorom i originalnim letvicama na plafonu koji su se tijekom dana pripremili za dnevni boravak i kao spavaću sobu noću, s radnim kutkom i kutom za čitanje. Po izlasku ugledamo kuhinju s druge strane kuće sa velikim stolom sa klupom spremnim za sastajanje prijatelja ili porodice. Bijela vrata ove sobe kriju uređaje i veliku ostavu s puno prostora za odlaganje. TSve u ovom domu na milimetar je zamišljeno da optimizira prostore i stvori multifunkcionalne prostorije koje se prilagođavaju svakodnevnom danu i potrebama njihovih vlasnika.

www.alvhem.com
Styling: Pernilla Algede / Kuća Beatniksa
Fotografije: Anders Bergstedt

Oglašavanje - Nastavite čitati pod Passom, otvoreno je Anders Bergstedt

Posjetili smo stan od 44 kvadratna metra u zgradi izgrađenoj 1899. godine u Geteborgu.

Dan i noć

Ova soba je uređena za obavljanje funkcija dnevnog boravka i spavaće sobe.

Puno stila

Sitni detalji, poput velikog okruglog ogledala ili tapeta, uspijevaju uciniti prostor elegantnim bez ponovnog punjenja.

Neka sve bude jasno

Lagano drvo poda uspijeva dati toplinu i blistavost prostoru.

Imajte na umu prošlost

Sačuvani su izvorni elementi iz 1899. godine, poput letvica i krovnih medaljona.

Idi na svjetlo

Stan ima dva velika prozora s pogledom na ulicu.

U vazduhu

Bijeli namještaj i minimalistički stil visi u dnevnoj sobi-spavaćoj sobi.

Mnogo radite s malo

Iako je malo ukrasnih detalja, njegov stil uspio je pružiti im prisustvo u okruženju.

Rad i zadovoljstvo

S druge strane sobe, dva ugla: jedan za čitanje i jedan za učenje.

Knjige

Udobna fotelja i podna lampa uspjeli su stvoriti savršen kutak za čitanje.

Pletenica

Karirane pozadine je klasičan model Sandberg.

Radno mesto

Radni kutak sa sustavom regala koji služi kao stol i visoka stolica u industrijskom stilu.

Znanje se odvija

Sa policama se rješava problem tipičnog skladištenja radnih prostora i pruža se podloga za proučavanje.

Pogled sa prednje strane

Iz dnevne sobe-spavaće sobe pogled na hodnik (prvi) i kuhinju-blagovaonicu (u pozadini).

Višenamjenski prostori

Dodjeljivanjem svake sobe u više prostorija uspjeli su umnožiti mogućnosti ovog malog stana.

Ulaz

U razdjelniku pronalazimo kupaonska vrata i prostor za odlaganje.

Za prekid veze

Iako se nalazi vrlo veliki ormar, postavljen je stalak za kapute koji će napustiti kapute.

Veliki kapacitet

Ulazni ormar, sa dosta mjesta za odlaganje.

Ostanite prazni

Bijela uspijeva objediniti sve prostore i dati svjetlinu.

Kuhinja

S druge strane poda, kuhinja s ured Od velikih razmjera služi kao blagovaonica i mjesto susreta.

Lijepo svim svjetlima

Da bi bilo svjetlo za podršku prilikom rada na radnoj površini, na zid su postavljena dva podesiva branika.

Sljedeća stanica ...

Čini se da bijela pločica metroa nikad ne ide izvan stila. Ta kuhinja je dokaz toga.

Kompletna kuhinja

Kuhinja je uređena u obliku slova L i potpuno je opremljena.

Detalji

Pobrinut se svaki detalj tako da je to u izvornom stilu zgrade. Čak i crne bakelitne sklopke.

Između peći

Detalj prostora za kuhanje i ploča od bijelog mramora.

Ono što je imao, zadržao je

Pored radne površine, stari bijeli ormar.

Mjesto susreta

Život kuće je u kuhinji. A s blagovaonicom poput ove, čak i više.

Napad na banke

Kao sjedalo velika drvena klupa s jastucima koja osigurava produženje vrhova stola.

Minimalna umetnost

Uređenje kuhinjskog uredskog prostora, dvije crno-bijele fotografije.

Jedite s pogledom

Kuhinja-blagovaonica ima veliki prozor s lučnim okvirom.

Skrivena

Bijela kuhinjska vrata čuvaju tajne iza sebe.

Sigurno

Kao i ova ostava sa velikim proporcijama.

Okna

Nakon još nekih bijelih vrata, našli smo frižider.

Bijelo na bijelom

Detalj o vratima i oblogama kuhinje. Sve prazno.

Kupatilo

Pronašli smo potpuno kupatilo ulaznog distributera.

Mala kupaonica

Tuš kabina je namenjena optimizaciji prostora.

Vanjski život

Zgrada ima nekoliko vanjskih prostora za upotrebu u zajednici.

Čista fasada

Opeka od opeke i kamena zgrade arhitekte Hansa Hedlunda izgrađena 1899. godine u kojoj su smještene kuće za porodice željezničkih radnika.

Neka je dobra biljka

Tlocrt od 44 četvorna metra.


Video: Suspense: Sorry, Wrong Number - West Coast Banquo's Chair Five Canaries in the Room (Jun 2021).