Informacije

Renovirana porodična kuća sa ličnošću

Renovirana porodična kuća sa ličnošću

Obiteljska kuća stara 10 godina sada je svijetla i praktična kuća, snažnog porodičnog karaktera, koja ima ideje za kopiranje. Kad su vlasnici preuzeli svoj dom, odlučili su poduzeti reformu kako bi im 90 četvornih metara bili profitabilni i prilagodili ih njihovim potrebama. Studio za dizajn interijera Laura Yerpes bio je zadužen za "čudo".

Nalazi se u Moncadi, gradu na 5 km od Valensije. Prvobitno stanje kuće bilo je optimalno jer nije bila ni vrlo stara. Ali distribucija je bila slabo riješena i izvorne su dimenzije prostora bile vrlo male.

Obrazac novih vlasnika studije koja je bila zadužena za reformu bio je da im je potrebno da urede svoj prostor. Nisu htjeli prepreke na prolaznim mjestima. Zahtijevali su moderne i svijetle dodire i vrlo praktične prostore. Na primjer, svidjela im se ideja da pokupe stepenice na bijeloj polici, koja istovremeno služi i kao ormar za predvorje.

Moto studije je ovdje "Kad prostora ne štede, domišljatost ne smije nedostajati" Vidljivo je u svakom kutku.

Što se dekoracije tiče, jednostavne i minimalističke linije ispunjavaju prostore pune svjetlosti u kojima su komadi ograničeni na nezamjenjive. Samo najfunkcionalnije imaju mesto. Paleta boja vrti se oko svijetlih, crvenih i sivih tonova. Za namještaj je napravljeno mjerilo za maksimiziranje raspoloživih prostora i zadovoljavanje potreba.

Projekt: Studio dizajna interijera Laura Yerpes (www.laurayerpes.es)

Fotografije: Germán Cabo (www.germancabo.com)

Oglašavanje - Nastavite čitati ispod Dnevne sobe i blagovaonice

Za reformu ove porodične kuće odgovoran je studio Laure Yerpes. Za namještaj je prilagođen da iskoristi prostor i namještaj prilagodi potrebama porodice sa dvoje djece. Nisu hteli da zloupotrebljavaju nepotrebne ukrasne elemente, već samo funkcionalne komade, koji nisu zasitili prostor.

Namještaj po mjeri i ponavljajuće se boje

Za ukrašavanje je bila zasnovana na svijetloj paleti boja sa sivim i crvenim notama. Ovako dobivate moderan i kozmopolitski dnevni boravak koji dijeli prostor s blagovaonicom.

U dnevnoj sobi suočeni su s kaučem i dva naslonjača, ostavljajući slobodan središnji prostor. Na zidu niska klupa s audiovizuelima i tri stupa na zidu. Blagovaonica se nalazi između sofe, blizu zida.

Namještaj za dnevnu sobu izrađen je po mjeri. Predmeti od tepiha i dekoa, iz Thai Natura.

Element separatora

Iza naslonjača, element drvenih letvica koji ograničava prostor, ali održava vizualni kontinuitet s prostorom za distribuciju.

U projektu su izmijenjeni ulazni i distribucijski hodnik koji povezuje dnevni boravak i kuhinju kako bi se stvorio širi i fluidniji prostor u koracima i stazama.

Sofe, Frajumar.

Prostori sa kontinuitetom u dvije visine

Ova ugodna kuća ima dvije visine: u prizemlju su područja na kojima obitelj razvija dnevni život (dnevni boravak, kuhinja i terasa). Na gornjoj razini sobe i radni prostor.

Osnovni ukras

Na ovom snimku dnevne sobe možete vidjeti jednostavnost dizajna enterijera. Funkcionalni ukras od basic. Trpezarijski sto, Midi.

Kuhinja

Izdužena kuhinja ima namještaj na jednostrukoj prednjoj strani šanka, bar za doručak i brzu hranu na suprotnom zidu.

Radni front

Kuhinja, s puno prirodne svjetlosti, ima bijeli namještaj i countertop i prednju stranu u upečatljivoj crvenoj boji (u Silestoneu).

Nameštaj, Zampieri.

Doručak

Stol od hrastovog drveta izrađen je po mjeri. Služi kao stol, a također proširuje radnu površinu. Ima metalne noge lakirane u crveno.

S prirodnom svjetlošću

Direktan ulazak prirodne svjetlosti kroz prozor.

Glavna spavaća soba

U spavaćim sobama tonovi su tiši. Neutralni, bijeli i potezi kistom, ako ih ima, u pastelnim tonovima.

Glavna soba ima čistu liniju ukrasa.

Uzglavlje s kiparskom umjetnošću

Na zidu uzglavlja ističe se starinska brončana skulptura.

Integrisani nameštaj

Noćni ormarići s jednim redom integrirani su u uzglavlje, glačalo istog završetka, s bočne strane na zid na kojem se krevet temelji.

Sa integrisanom kupaonicom

Pored kreveta vrata kroz koja se ulazi u kupaonicu sobe.

Kupatilo

U kupaonici integriranoj u glavnu spavaću sobu kada je uklonjena, zamijenivši je velikim tušem s kliznim zaslonom vrata i oblogom od porculanskog kamena.

U umivaoniku, ogledala pružaju prostranost okolišu.

Dječja spavaća soba s krevetom na kat

Dječja spavaća soba riješena je namještajem po mjeri u bijelom DM-u: krevet na kat, stol od stidija i police.

Područje rada

Studio za dizajn enterijera stvorio je funkcionalan i mini ured u distributivnom dijelu (bilo je neophodno iskoristiti svaki kutak). Ima sklopivi radni sto, koji ostavlja prostor čistim.

Sa zatvorenim vratima

Radni prostor sa zatvorenim vratima. Više privatnosti


Video: Kuća Miljane Kulić - . (Oktobar 2021).